RESURRECCIÓ

Cada matí segueixo la mateixa rutina.

Em llevo després de deixar sonar les 5 alarmes que em recorden que comença un nou dia, em dutxo amb aigua freda seguint els consells de la meva àvia i em vesteixo a ritme de Gayatri Mantra mentre em maleeixo a mi mateixa per no haver estat capaç, un dia més, d’aixecar-me uns minuts abans per a fer els estiraments que porto prometent-me des de fa més de mig any.

Baixo corrents les escales i ensopegant amb tot el que trobo al meu pas, aconsegueixo arribar a la cuina. Em preparo un cafè i el deixo refredar mentre em maquillo, essent ben conscient que la pintura que em poso a la cara només emmascara les meves ferides internes.

Per fi surto de casa. Faig tard, corro, rellisco, m’adono que m’he oblidat la T-10 al moble del rebedor i m’emprenyo, Què hi farem? 10 euros menys aquesta setmana. Ric. Arribo al metro i allà és ell, no falla mai amb la seva salutació matinera, ¡Simpática, buenos días, Simpática!, paro, me’l miro i li somric.

¿Por qué siempre sonríes?, em va preguntar un dia mentre m’agafava la mà. Des de llavors, cada nit abans d’anar-me’n a dormir em faig aquesta pregunta, m’apunto la resposta i el matí que aconsegueixo aixecar-me uns minuts abans, la llegeixo i em pregunto a qui farà feliç aquell dia el meu gest.

Duu sempre uns pantalons foscos amb forats, una samarreta vella i mig trencada, unes sandàlies que ja són blanques, una gorra descolorida pel sol i un moneder en forma de got de plàstic que amaga quan passo pel seu costat i faig l’intent de solidaritzar-me amb ell.

L’home és invisible per a la majoria d’individus que passen pel seu costat. Per això, cada matí, des que vaig llegir Concert en Sol Major que no puc evitar sentir la impotència del protagonista en adonar-se que el vell músic de carrer és ignorat per la massa. Ara entenc perquè aquell llibre va caure a les meves mans.

No sé ben bé com, però ell i jo em fet un pacte secret. Jo no empatitzaré amb els seus budells amb monedes i ell no em donarà les gràcies per l’entrepà, sinó pel somriure i, les seves paraules plenes d’amor, ajudaran a curar a poc a poc les meves feridetes internes.

Amb la lliçó apresa i sabent que l’oblidaré a mesura que l’ambició m’envaeixi durant el dia, agafo el metro i en pocs minuts arribo al despatx. Sec a la meva cadira, encenc l’ordinador, em poso al dia de les novetats, començo a pressionar-me, contagiant l’ansietat als meus companys i, de sobte, un donut pantera rosa apareix la meva taula. Pujo la mirada i, com el vell indigent m’ha ensenyat, li somric per agrair-li el gest.

De cop i volta, em ve al cap que el cafè que es refredava mentre em maquillava, encara espera una mica de cas per part meva.

Publicado por Lamonalmón

Benvinguts al món de la Mon

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

quadern vermell

Club de lectura. Fitxes dels llibres. Apunts de lectura

JaZzArt en València

Faith saved us from the savages that we were, losing faith makes us savages again

Blue Funky Music

Hablamos de todo lo que nos inspira la música

Lasai...

tiempo, tranquilidad, calma, disfrutar, conversar, compartir

Pluma, verso y canción - Lusalo14

¡Pensando, sintiendo, y viviendo!

Bridgette Tales

Everybody has a story. Here's a little of mine.

PowerPop... An Eclectic Collection of Pop Culture

An Eclectic Collection of Pop Culture

Sammi Cox

Author Aspiring

Cherie White

Author and Anti-Bullying Advocate

Lidenbrock

viaje al centro de tu corazón

Ventana literaria

La poesía es la libertad del alma.

A %d blogueros les gusta esto: